LECENJE BILJEM JOVAN TUCAKOV PDF

LE(;ENJE BILJEM. Dr JOV AN TUCAKOV. LECENJE BILJEM FITOTERAPUA Predgovor Akademik prof. dr KOSTA TODOROVIC. IZDAVACKA. : LECENJE BILJEM Fitoterapija () by Dr JOVAN TUCAKOV and a great selection of similar New, Used and Collectible Books. Results 1 – 9 of 9 Lecenje biljem (Serbian Edition) by Tucakov, Jovan and a great selection of similar Used, New and Collectible Books available now at.

Author: Nikonos Meztigal
Country: Lesotho
Language: English (Spanish)
Genre: Sex
Published (Last): 21 January 2006
Pages: 262
PDF File Size: 20.82 Mb
ePub File Size: 2.36 Mb
ISBN: 133-9-87974-675-7
Downloads: 12139
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Molkree

Iz korena izbija po nekoliko stabljika, koje imaju po dva lista. To je onaj isti laktukarijum. Propisuje se protiv akutnih proliva po — grama.

Daje se po 50 kapi dnevno, u tri maha. Stablo mu je u gornjem delu jako granato. Raste po AI-vadama, u nizinama kao i na planinama. Ono zavisi i od samoga organizma: Ali lecenhe ne greba uzimati odmah, tj.

LEČENjE LEKOVITIM BILjEM – PDF Free Download

Zato se uzima sirov. Ali postoji i kod nas bilka koja se zove kafa i koja daje plod, par zrna u mahuni, potpuno nalik na kafena.

  CONFIA EN TI MISMO RALPH WALDO EMERSON PDF

Raste kraj puteva i ograda. Upotrebljava se koren i list za grgorenje. Ta se voda sutradan ujutru prospe. Utcakov i bolove u krstima, nogama itd.

LEČENjE LEKOVITIM BILjEM

I zbog toga se daje protiv prijapizma, lecsnje spermatoreje itd. Laponci narod krajnjeg severa Evrope upotrebl. Od dobijenog sirupa uzimati po 50 — grama dnevno.

Raste po poljskim mebama, obroncima, pored puteva. Jetri su potrebni minerali: Iln spremiti ekstrakt i davati po 0,3—0,5 grama. Shopbop Designer Fashion Brands. Cashback will be credited as Amazon Pay balance within 15 days.

Ostali delovi smatraju se otrovnim. Cvetovi su zbijeni u gomilice bez peteljaka, s izgledom neprekidnog klasa.

Apotekarski lekovi u koje ona ulazi jesu takozvana Aia igua i. Evo jedne od tih podela: Cvetovi su crveni, reBe beli.

LECENJE BILJEM Fitoterapija: Dr JOVAN TUCAKOV: : Books

Spolja se primenjuje kao vodeni rastvor ekstrakta u odnosu 5: Plod — bodlje su crne. BOR Pri nepotpunom sagorevanju bora dobija se svima poznati katran: Cvetovi su krupni, lepe svetlo-plave boje. Ona se zove ili.

Vintage Paperback Paperback Books. Docnije lekari, Simon i van Lecehje, savetovali su da je primaju bolesnici koji u isto vre-me imaju i podagru giht i plahovitog su temperamenta, tj.

Cveta od maja do septembra. If you are a seller for this product, would you like to suggest updates through seller support? Lista od belog jasena. Cvetaju obe u julu i avgustu. Ova biljka najbolje deluje ako se od nje spremi alkohola-tura. Biljeem je davati ih u obliku zgustka, i to u ovoj dozi: Najbolja vrsta leka od divljeg kestena je alkoholatura ke-stena ploda. Stablo je oskudno u granama. Najdelotvorniji preparat sase je njena alkoholatura, koja se daje u dozi od 20 do 40 kapi dnevno u tri maha po 7—12 kapi.

  DSC MD12 PDF

Iz semena ovsa pravimo i druge preparate. Najbolja je ona vrsta nane koja se gaji u Banatu. Alexa Actionable Analytics for the Web. Amrelasti grozd cvetova je na trima glavnim granama. Doza je 2—5 grama dnevno. Zbog toga je bio stvo-ren i preparat, koji nema tih neprijatnih svojstava. Vodu bikjem piti pre jela.

Zatim, sami zgusci mogu biti trojake vrste: