ACATISTUL CELOR ADORMITI PDF

Topics arhiva-ortodoxa, Acatiste, ortodox, romania, Acatistul catre Dumnezeu Tatal pentru cei adormiti (Marian Moise), biserica, religie. Adcem la cunostinta tuturor celor interesati programul parohiei noastre pentru De la orele vom savarsi Acatistul celor adormiti iar de la orele Jan 14, Acatistul catre Dumnezeu Tatal pentru cei adormiti Tatal nostru, celor adormiti usureaza-le intristarea cu nadejdea intalnirii in Sionul cel.

Author: Ter Kiganris
Country: Zimbabwe
Language: English (Spanish)
Genre: Technology
Published (Last): 18 February 2007
Pages: 169
PDF File Size: 10.71 Mb
ePub File Size: 3.31 Mb
ISBN: 702-1-77767-675-2
Downloads: 89873
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Kasho

Sfinte Ingere, mijloceste intre cele de Sus sa mi se lumineze mintea, sa cunosc care este voia lui Dumnezeu cea buna, placuta si desavarsita si inima mea o indrepteaza ca sa savarsesc cu osardie fapte bune, iar pe tine, pazitorul meu, neancetat sa te laud cu grairi ca acestea:. Laud milostivirea ta cea vrednica de mirare si pogoramantul tau cel mare, cela ce esti minte repede miscatoare si sluga nematerialnica a Domnului; cele ce nu te ingretosezi de pacatele mele urat mirositoare si nu incetezi sa aduci pentru mine nevrednicul, sfintele tale rugaciuni catre Preasfantul Dumnezeu, Cel ce este in Trei Ipostasuri, acatistup sa nu pier in veci, ci sa mostenesc Imparatia Cereasca.

Impacati-va cu Dumnezeu mai inainte de acea zi. Iar cu solirile lor cerceteaza-ne si pe noi, ca impreuna cu ei sa cantam Tie, Mantuitorul si Dumnezeului nostru, cantare: Dar adormiiti lor sunt in mana Ta, Doamne; de aceea graim acestea: Binevoieste dar sa adorkiti, din sufletestile mele vistierii, cantarile de lauda ce le aduc tie:.

O, Preasfanta Doamna, Imparateasa si Stapana, tu esti podul care duci la cer pe cei de pe pamant, tu esti deschizatoarea usilor Raiului.

Spre mila Ta nadajduim, asteptam Imparatia cea nestricacioasa a slavei, cerem impartasirea la Domnul a celor adormiti si ne rugam: Auzi-ne, Milostive, pe noi, cei ce le facem pomenirea si strigam: Iar acum, primeste aceasta cantare de la mine:. Zdormiti nostru, rasplateste tuturor celor ce au murit sub sarcinile grele ale ostenelilor; Tatal nostru, primeste in camarile raiului pe adormitii prunci si pe fecioare; Tatal nostru, invredniceste-i veseliei la Cina Fiului Tau; Tatal nostru, odihneste-i pe cei singuratici, orfani si straini pentru care nu are cine adormlti se roage; Tatal nostru, sa se stearga pacatele lor de razele calde ale atotiertarii Tale; Tatal nostru, deruieste robilor Tai mai inainte celof, parinti si frati ai nostri, haina alba a biruintei; Tatal nostru, iubirea cea nemarginita, odihneste sufletele adormitilor robilor Tai!

Uncategorized | Ortodoxiacaleaceadreapta’s Blog

Vine ziua valului ca un foc arzator, ziua cea mare si infricosata a Judecatii celei de pe urma, cand se vor descoperi cele ascunse ale oamenilor si se va deschide Cartea Cunostintei.

Imparate ceresc, Mangaietorule, Duhul adevaruluiCare pretutindenea esti si toate le implinesti, Vistierul bunatatilor si datatorule de viata, vino si Te salasluieste intru noi, si ne curateste pe noi de toata intinaciunea si mantuieste, Bunule, sufletele noastre.

  FRM JORION PDF

Tu singur acafistul Acela ce fara incetare ne-ai iubit pe noi. Ajuta-ma dar, neadormitul meu pazitor, ca acqtistul umplu vasul sufletului meu cu untdelemn faptelor bune, iar mai vartos cu milostenia si smerenia.

Este minunata puterea rugaciunilor pentru cei adormiti. Nici o limba frumos graitoare nu poate spune, Sfinte Ingere, Pazitorul meu, cate bucurii minunate ai facut pentru mine in toata viata mea; primind sufletul meu din scaldatoarea Sfantului Botez m-ai pazit; in pruncie m-ai invatat si m-ai inteleptit; in copilarie m-ai ferit de alunecarile spre pacat, in tinerete m-ai povatuit, cand am ajuns la varsta barbatiei, mustrandu-ma si mangaindu-ma si peste tot ajutandu-ma pe cale mantuirii m-ai indreptat.

Penrtu aceasta cu smerenie te rog si graiesc: Mormintele voastre zac fara glas. Vazand Domnul Iubitorul de oameni ca, dupa greseala stramosului nostru Adam, toti oamenii sunt lesne inclinati spre pacat, a trimisw din felor Sa mila in tot pamantul spre sfintii Sai ingeri si fiecarui om i-a randuit cate un inger pazitor, implinind asadar porunca Stapanului lor, sfintii ingeri intotdeauna sunt gata sa ne ajute noua, ceor ce cantam lui Dumnezeu cu bucurie: Spre mila Ta nadajduim, asteptam Imparatia cea nestricacioasa a slavei, cerem impartasirea la Domnul a celor adormiti si ne rugam:.

La Vitleem colo jos. O, luminata preaslavita si intelegatoare, Ingere ai lui Dumnezeu, primeste aceasta cantare de multumire si de cerere, iar cand va fi sa ma scol din pamant ca sa stau la Judecata, arata-ti milostivirea asupra mea, a pacatosului, sa stai langa mine, plin de liniste si de bucurie, luand de la mine frica cu nadejdea mantuirii, ca sa ma invrednicesc sa cant impreuna cu tine in lacasurile Raiului, in vecii vecilor Imparatului Slavei, Celui mai inainte de veci: Lumea intreaga se infatiseaza ca un sfant mormant obstesc.

Acatistul catre Dumnezeu Tatal pentru cei adormiti (Marian Moise)

Deci si acum primeste ale noastre rugaciuni ce le aducem tie, Preasfanta Fecioara, din toata inima si din tot sufletul nostru, pentru sufletele adormitilor robilor tai. Sa ma invredniceasca sa duc roada de multa pocainta, ca sa primescc cu vrednicie Dunezeiasca Impartasanie.

Ci stai inainte, rugand pe Preamilostivul Dumnezeu si Domn sa-mi ierte pacatele pe care le-am facut in viata mea cu fapta, cu cuvantul si cu toate simturile mele; si cu judecatile pe care le stie sa ma mantuiasca; sa ma pedepseasca aici dupa negraita Sa mila, dar sa nu ma vedeasca la dreapta Judecata si sa nu ma dea chinurilor vesnice. Cand trezit de necurmatele povatuiri, Sfinte Ingere, in sufletul meu intunecat de necazuri si deznadajduire din pricina multelor mele pacate, straluceste lumina mangaierii harnice si inima mea se umple de veselie si de bucurie, atunci indraznesc sa strig ca vamesul catre induratul Dumnezeu, ca sa fie milostiv si sa-mi ierte gresalele mele; nu inceta, dar, povatuitorul meu, inteleptindu-ma si intarindu-ma, pe mine, cel ce te chem: Sfinte Ingere, cel ce esti ales de Domnul Dumnezeu spre paza sufletului meu, eu, nevrednicul, indraznesc sa-ti aduc cantari de lauda, iar tu, ca cel ce ai indrazneala catre Imparatul Cerului, apara-ma de dusmanii vazuti si nevazuti, izbaveste-ma de toate nevoile si necazurile, ca sa strig tie: Avandu-te pe tine, acoperamant ales de Dumnezeu, ca pe o raza luminoasa care luminezi intunericul sufletului meu si risipesti bezna necunostintei inimii mele, cazand cu umilinta ma rog sa-mi curatesti toate simtirile cele intunecate de patimi ca sa nu mai ratacesc in intunericul pacatului si preluminatei tale lumini sa-i cant asa: Sfinte Ingere, cel ce esti ales de Domnul Dumnezeu spre paza sufletului meu, eu, nevrednicul, indraznesc sa-ti aduc cantari de lauda, iar tu, ca cel ce ai indrazneala catre Imparatul Cerului, apara-ma de dusmanii vazuti si nevazutiizbaveste-ma de toate nevoile si necazurile, ca sa strig tie: Tatal nostru, ne intristam pentru hulitorii de sfintenie si pentru faradelegile lor; Tatal nostru, fa sa fie si asupra lor, voia Ta cea de mantuire; Tatal nostru, fie-Ti mila de cei raniti cu necredinta cea pierzatoare; Tatal nostru, iarta pe cei ce s-au sfarsit fara de pocainta; Tatal nostru, mantuieste pe cei ce s-au pierdut in pacate grele si intunecate; Tatal nostru, fa ca sa se stinga flacara necerdintei lor in marea bunatatii Tale; Tatal nostru, Biruitorul iadului, izbaveste de osandirea in iad pe parintii si fratii nostri, cei mutati din lume; Tatal nostru, iubirea cea nemarginita, odihneste sufletele adormitilor robilor Tai!

  LEI 10165 DE 2000 PDF

Tatal nostru, Tu ai zidit lumea spre biruinta bucuriei si a binelui; Tatal nostru, ridica-ne pe noi din adancul pacatului la sfintenie; Tatal nostru, daruieste celor raposati ca sa impartaseasca impreuna cu Tine in vesnicie; Tatal nostru, fa ca sa le fie lor Domnul Hristos, lumina pururea aprinsa; Tatal nostru, da-ne si noua ca impreuna cu ei sa praznuim Pastile nestricaciunii; Tatal nostru, nu Te desparti de robii Tai pana la sfarsit; Tatal nostru, iubirea cea nemarginita, odihneste sufletele adormitilor robilor Tai!

Romanos the MelodistUniversity Press of Florida, Cel ce ai venit sa mantuiesti pe toti oamenii, Preabunul meu Domn Iisus, ma rog cu umilinta, iarta-mi cu milostivirea Ta rautatile mele cele nenumarate, fiind plecat spre aceasta de multele rugaciuni ale slujitorului Tau nematerialnic pe care mi l-ai dat din pruncie ca un iubitor de oameni spre paza mea, ca sa fiu vrednic a intra in camara slavei Tale si sa cant cu duhurile dreptilor: